Even voorstellen:

Mijn naam is Jos de Bont, geboren in 1961 te Arnhem. Getrouwd met Corinne en samen hebben we twee fijne kinderen, Luthien en Merijn. Voor de kostwinning werk ik voor Sara onderdeel van Siza op stadsboerderij De Korenmaat met een groep mensen waarvan de meesten een psychiatrische achtergrond hebben en een aantal een verstandelijke beperking, een stoornis in het autistische spectrum of een niet aangeboren hersenletsel. Prachtig werk met een erg leuke groep om mee te mogen werken.

Naast het werk doe ik nog het nodige vrijwilligerswerk voor de Fietsersbond afdeling Arnhem, ga ik weer regelmatig hardlopen, houden natuur en milieu mij bezig, waarvoor ik er ook regelmatig op uit trek  en besteed ik natuurlijk ook de nodige tijd aan mijn hobby fotografie.

De fotografie:

Ik fotografeer zo ongeveer vanaf mijn 15e. Er in eerste instantie nog even aan geproefd met de Agfa Isola van mijn moeder. Dat smaakte al snel naar meer en dus kocht ik al snel mijn eerste spiegelreflex, een 2e-hands Ricoh XR2s en wat later kwam daar nog een Cosina CT7 bij. Toen ik ongelukkigerwijze mijn Ricoh was kwijtgeraakt en de Cosina inmiddels ook al was overleden, kocht ik mijn eerste Pentax en wel een Z1. Begin 2007 heb ik de overstap gemaakt naar de digitale fotografie toen Pentax met de K10d kwam. Sinds een ongelukkige val van de K10d, is de Pentax K5 mijn nieuwe werkpaard geworden.

De digitale fotografie in combinatie met het internet heeft mijn hobby een flinke boost gegeven. Zo heb ik veel geleerd op de verschillende fora op het internet. In eerste instantie vooral van het Pentax dslr-forum op dpreview en later nog even op het Nederlandse Pentaxforum en nu vooral op het eveneens Nederlandstalige Pentaxian.  Offline heb ik mij eind 2008 aangesloten bij Fotokring Arnhem, omdat het ook erg leuk en leerzaam is om ervaring te delen met mensen die je direct kunt aanspreken.

Het meest aansprekende in de fotografie, is voor mij toch wel natuurfotografie in allerlei facetten, hoewel ik daar naar mijn zin nog te weinig tijd voor kan vrijmaken. En hoewel ik mensen fotograferen zeker ook aantrekkelijk vind, ben ik niet echt een modellenfotograaf. Een speciaal plekje is weggelegd voor het fotograferen met een vlieger. Kite Aerial Photography of kortweg KAP. Op dit moment al een tijdje op een lager pitje, omdat ik voorjaar 2011 een ongelukje heb gehad en ik nu de cameraophanging opnieuw moet bouwen. Voordat ik daaraan kan beginnen zal eerst ons 'nieuwe' huis, dat ik grondig heb moeten renoveren, wat verder klaar moeten zijn.Your Title Goes Here
 Courtesy Open Web Design